Bio

DE WIJNEN VAN CHATEAU GUILLOTIN

De druivensoort is, in overeenstemming met de traditie, 70% Merlot, 25% Cabernet Franc en 5% Cabernet Sauvignon. De bovengrond is Argilo Calcaire (klei en kalksteen), die rijk is aan calcium en mineralen. Hieronder vindt u een bed van kalksteen waar de natuurlijke waterbronnen diep niveau watervoorziening voor de wortels.

The organic vines of Chateau Guillotin

TERROIR

De oppervlakte bedraagt ​​5,6 hectare, die in totaal is gecertificeerd als biologisch (agricuture Biologique / ECOCERT). Ze profiteren van alle voordelen van een droog microklimaat. De druiven geven een volle rode wijn met een zachte tannine structuur.

ONZE BIOLOGISCHE AANPAK

Het werk in de wijngaarden is traditioneel, maar ook gebruik maken van meer moderne methoden (bladeren, groen oogsten, milieuvriendelijk producten ..) om de kwaliteit van de productie te verbeteren.

De wijn wordt gevinifieerd in roestvrij stalen vaten, voor een betere temperatuurregeling tijdens de fermentatie, wordt het dan een boete in de traditionele betonnen kuipen, en daarna in vaten waar het rijpt tot in de perfectie en ontwikkelt een sterk, stevig en toch soepel smaak, rijke kleuren en prachtige boeket .